Τρόπος χρήσης της εντολής man στο linux

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Linux βρίσκονται στα man pages. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε μια εντολή για να ολοκληρώσετε μια εργασία, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε πως ονομάζεται. Αλλά πώς μπορείτε να βρείτε τα man pages; Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω μερικά κόλπα.

Το ενσωματωμένο manual Linux

Το να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, μπορεί να σας προκαλεί σύγχυση, γνωρίζατε ποτέ τι θέλετε να κάνετε, αλλά δεν ξέρατε το όνομα της εντολής που θα έκανε κάποια συγκεκριμένη εργασία; Όλοι έχουμε περάσει απο αυτό το στάδιο. Είναι σαν να προσπαθείτε να αναζητήσετε μια λέξη στο λεξικό όταν δεν γνωρίζετε τη λέξη.

Read more...

Εισαγωγή στο git

Το Git είναι ένα Σύστημα Ελέγχου Έκδοσης (VCS-Version Control System) που είναι πιθανώς γνωστό από όλους τους προγραμματιστές. Κάνει τη διαχείριση των έργων, των αρχείων και των αλλαγών που γίνονται σε αυτά πολύ πιο εύκολη. Όμως, καθώς είναι ένα μεγάλο και περίπλοκο σύστημα, οι νέοι στον προγραμματισμό μπορεί να δυσκολεύονται να το μάθουν. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις βασικές έννοιες και τις λειτουργίες του Git από την αρχή! Θα διερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε καλύτερα το Git σε καθημερινή βάση.

Read more...

Overthewire write Up bandit level 0 to 1

This is a write-up for the Over The Wire wargame Bandit level 0 to Level 1

First, we need to connect to the Over the Wire Bandit game with SSH. You will need an SSH client. For Linux, I suggest Gnome Connection Manager and for Windows I suggest Putty.

Read more...

20 βασικές εντολές linux που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι χρήστες

Όταν ακούμε για το Linux, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ένα περίπλοκο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται μόνο από προγραμματιστές. Αλλά δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται.

Το Linux είναι μια ολόκληρη οικογένεια λειτουργικών συστημάτων ανοιχτού κώδικα Unix, που βασίζονται στον πυρήνα (Kernel) Linux. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα πιο δημοφιλή συστήματα που βασίζονται σε Linux όπως το Ubuntu, το Fedora, το Mint, το Debian και άλλα. Ακριβέστερα, ονομάζονται διανομές (distro).

Read more...

New service checks if your email was used in an emotet spam campaign

Italian cybersecurity company TG Soft has launched a new service called “Have I Been Emotet”, which allows users to check if a domain or email address has been used as a sender or recipient of an Emotet spam campaign.

Emotet is malware that spreads through spam emails, which contain malicious Word or Excel documents. When a user opens these documents and the macros are enabled, the Emotet trojan will be installed on their computer.

Read more...